Lysi on islantia ja tarkoittaa valoa. Lysi on myös maailman suurin kalanmaksaöljyjen ja kalaöljyjen valmistaja. 

Lysin tarina alkaa vuonna 1938, kun veljekset Tryggvi ja Thodor Olafson perustivat Reykjavikiin kalaöljytehtaan. Sen toiminta on alusta alkaen perustunut korkeaan laatuun, tutkittuihin tuotteisiin sekä tinkimättömään ympäristötietoisuuteen.


Lysin laboratorio Islannissa on huipputasoa ja siellä tarkkaillaan jatkuvasti öljyjen laatua. Raaka-aineet läpikäyvät pyyntikausittain laajan puhtausanalyysin, jossa tutkitaan mm. ympäristöjäämät. Lysin kalaöljyt alittavat EU:n näille asettamat raja-arvot yli kymmenkertaisesti.Lysin toimintaa ohjaavat useat kansainväliset laatujärjestelmät
(ISO9001, HACCP, BRC, GMP). Jokaisella tuotantoerällä on myös täydellinen jäljitettävyys aina kuluttajapakkauksesta pyyntiin saakka.Ympräristö
Lysin toiminnan kulmakivi on vastuullisuus ympäristön hyvinvoinnista. Kalanpyynnissä noudatetaan kestävän kalastuksen periaatteita ja pyyntiin käytetään vain elinvoimaisia, uusiutuvia kalakantoja, joiden olemassaolo ei ole uhattuna. Kaikki öljyerät tulevat laillistetuilta toimittajilta (Human consumption certified suppliers).

Lysi kalaöljy valmistetaan kylmäpuristamalla makrillin ja sardiinin lihasta. Pyyntialueiden kalastus on tarkoin viranomaisten säätelemää ja kalakannoille turvallista.

Käytetyt kalakannat ovat elinvoimaisia ja niiden jatkuvuus on taattu tarkoilla säädöksillä. Lysi kalanmaksaöljyt valmistetaan hellävaraisesti kylmäpuristamalla kalan maksasta.

Lysi_enviroment_400x260px

Paras Lysi-tuote minulle

Lysi-sarjasta löytyy jokaiselle käyttäjälle sopiva omega-3-valmiste päivittäiseen käyttöön. Luotettavista Lysi-tuotteista saat tarvittavia omega-3-rasvahappoja. Osaan tuotteista on lisätty myös D- ja E-vitamiineja.

Lue lisää

Vastuullisuus

Lysin toiminnan kulmakivi on vastuullisuus ympäristön hyvinvoinnista. Kalanpyynnissä noudatetaan kestävän kalastuksen periaatteita ja pyyntiin käytetään vain elinvoimaisia, uusiutuvia kalakantoja, joiden olemassaolo ei ole uhattuna.

Lue lisää