Aivotoiminta – suojaa muistiasi

Tyydyttynyt kova rasva on monella tapaa haitallista. Sen runsas saanti tekee solukalvoista joustamattomia ja jäykkiä. Aivoissa kovat rasvat voivat lisätä Alzheimerin taudissa aivoihin kertyvää plakin määrää ja vaikuttaa lisäävästi hermokudoksen tulehdukseen.

Kaiken ikäisillä runsas kovan rasvan saanti saattaa huonontaa muistia ja kognitiota. On myös havaittu, että rasvan laadulla on merkitystä mielenterveydelle. Kasvi- ja kalarasvat edistävät hyvää mielenterveyttä.

Lievistä muistihäiriöistä kärsiville ravintosuunnittelija EMT Heli Salmenius-Suominen suosittaa tarkistamaan, että Omega-3:n, DHA:n ja EPA:n saanti on riittävää. Osassa tutkimuksia käy ilmi, että näille potilaille voi olla hyötyä DHA:ta ja EPA:aa sisältävän omega-3-rasvahappolisän käytöstä, jos saanti ruoasta on vähäistä.

“Parasta on tietenkin, jos nämä tärkeät rasvahapot saataisiin suoraan ruoan, kuten kalan syömisen kautta. On jonkin verran tutkimusnäyttöä siitä, että näiden rasvahappojen käyttö suojaisi muistia. Niiden lisäämisestä ravintoon ravintolisän muodossa kannattaa keskustella lääkärin tai ravitsemusterapeutin kanssa”, ravintosuunnittelija EMT Heli Salmenius-Suominen summaa.

Riitta Rautakoura, Doctrina Oy tekstin pohjalta.

Paras Lysi-tuote minulle

Lysi-sarjasta löytyy jokaiselle käyttäjälle sopiva omega-3-valmiste päivittäiseen käyttöön. Luotettavista Lysi-tuotteista saat tarvittavia omega-3-rasvahappoja. Osaan tuotteista on lisätty myös D- ja E-vitamiineja.

Lue lisää

Vastuullisuus

Lysin toiminnan kulmakivi on vastuullisuus ympäristön hyvinvoinnista. Kalanpyynnissä noudatetaan kestävän kalastuksen periaatteita ja pyyntiin käytetään vain elinvoimaisia, uusiutuvia kalakantoja, joiden olemassaolo ei ole uhattuna.

Lue lisää